Paula.

Ik ben de eigenaresse van deze plek en 3 van de paarden zijn van mij.

Ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven maar heb op verschillende plekken gewoond. Tijdens mijn studie heb ik Koen, inmiddels mijn man, leren kennen en we zijn al sinds 2007 samen. We hebben 10 jaar in Valkenswaard gewoond waar ik een wei huurde en de paarden al in eigen beheer had, en nu sinds juli 2022 wonen we dus in Wanroij. Het was al lange tijd mijn droom om paarden aan huis te hebben en in de laatste jaren heeft zich dat ontwikkeld tot het beeld van een Paddock Paradise aan huis. Ik geniet hier nog elke dag van! Het is echt heerlijk om te zien en merken dat de paarden zoveel gelukkiger en gezonder zijn op een plek als deze en ik vind het heerlijk om de dagelijkse zorg te doen in hun aanwezigheid. Ik kan enorm genieten van het aanwezig zijn bij de paarden, kan ze uren observeren en af en toe een knuffel halen tussendoor.

Van oorsprong ben ik verzorgende in de ouderenzorg, later verpleegkundige in de ouderenzorg en ben ik daarnaast als zadelpasser aan het werk gegaan voor mezelf (www.freehorsepasservice.nl). Sinds december 2022 heb ik echter mijn vaste baan opgezegd en richt ik me nog alleen op de zadels en de paarden aan huis én het klussen in deze oude boerderij. Ik blijf mezelf altijd bijscholen en volg dan ook graag een (paardgerelateerde) cursus.

Koen is getrouwd met een paardenmeisje en dus door mij meegesleept naar deze boerderij ;) nee hoor, ook die kan genieten van het leven hier in rust en ruimte tussen de paarden. Hij kan ook rijden en goed met de paarden omgaan, maar het is zeker niet zijn passie zoals dat bij mij is.

 

Linda.

Toen ik 6 was ben ik begonnen met paardrijden op een manege. Toen ik 14 was ging ik naar een andere manege, daar deed ik meer dan alleen rijlessen volgen: stallen uitmesten, rijden, voltige les en lesgeven in voltige. Ik heb daar veel uurtjes besteed.

 

Rond 2011 kochten mijn ouders een huis met grond en toen heb ik ook zelf een paard gekocht. Die heb ik alleen helaas weer moeten verkopen omdat dit paard me een keer getrapt had toen hij buiten werd gezet, met een grote hoofdwond tot gevolg.

 

Ik miste het omgaan met paarden echter dus in 2017 heb ik weer een verzorgpaard in Emmen genomen, maar dit later ook weer moeten opzeggen omdat ik ging verhuizen voor een baan in een labratorium in Boxmeer.

 

Sinds juli 2022 kom ik in Wanroij bij de paarden als verzorgster, wat ik nog steeds leuk vind en ik leer steeds weer bij.