Honesto, paard van Paula. Hij is een Mangelarga marchador.

Honesto is de oudste van het stel, hij komt uit 2005 en is sinds november 2022 hier. Honesto is maar net een E-pony en dus niet zo groot, maar wel breder gebouwd.

Hij is heel nuchter en relaxed. Op dit moment is hij de enige van de paarden die gereden wordt en daar geniet hij dan ook echt enorm van! 2x in de week gaat hij mee op bosrit, daarnaast wandelen we ook graag samen. Op het terrein rijden vind hij niet zo leuk maar grondwerk wel. Hij is heel leergierig en slim en je hebt hem dus snel nieuwe dingen geleerd. Honesto is heel braaf en lief en houd van knuffelen, hij is graag bij mensen in de buurt maar heeft ook graag de kudde om zich heen. Als hij wat onzeker is kan hij echt in je kruipen of zich achter je verstoppen voor steun en is het ineens een heel grote baby. Ondanks dat hij zo braaf is, is hij niet saai want hij heeft echt karakter en geeft goed aan wat hij leuk vind en wat niet, soms is het echt een clown.

Honesto houd enorm van knuffelen en tutten en is hierdoor ook heel geschikt als kinderpony, hij past zich dan ook echt aan en gedraagt zich dan voorbeeldig.

 

Bruno, paard van Paula. Hij is een kruising Connemara en Ierse Hunter (wat weer een kruising is van een Ierse volbloed en Iers trekpaard).

Bruno is in mei 2021 bij me gekomen uit de opvang, hij komt uit 2010 en is ook een E-pony.

Bruno is een heel lief paard en is graag in de buurt van mensen, maar krijgt daar ook makkelijk spanning van en vind het soms nog moeilijk om daarmee om te gaan.

Bruno en Jelle waren samen de eerste bewoners hier en hebben 4 maanden met zijn 2e gestaan voordat Honesto erbij kwam.

Bruno wordt op het moment niet gereden omdat hem dit heel veel spanning geeft en hij dan onvoorspelbaar kan zijn. We werken met hem vanaf de grond om hem te leren met zijn spanning om te gaan en we gaan af en toe wandelen als hij dat die dag aan kan. Ooit hoop ik wel weer te kunnen rijden met hem als hij eraan toe is ook.

Bruno vind aanraking van mensen vaak nog spannend en is daarom niet zo geschikt als kinderpony, maar voor tieners en volwassenen die graag goed willen leren communiceren met paarden is hij fantastisch want communiceren kan hij als de beste als je goed kijkt.

Met Bruno volg in een opleiding in (natural) Horsemanship om hem beter te leren begrijpen en begeleiden. Het werpt zijn vruchten ook echt af! Hij heeft zichzelf weer opengesteld en vind de wereld en mensen niet meer alleen heel spannend maar soms zelfs ook wel leuk. Langzaam zijn we het rijden ook weer aan het oppakken samen. 

Bruno speelt graag met Jelle, ze kunnen dan met z'n 2e wel een uur lopen stoeien en rennen. Dan kan alle spanning er even lekker uit :)

 

Jelle, paard van Paula. Barock Pinto (kruising Fries en BWP).

Jelle is in mei 2020 geboren, zijn moeder was destijds van mij maar heb ik helaas toen hij 10 maanden was moeten laten inslapen. Jelle zal ongeveer 1,70m gaan worden en dus een groot paard. Jelle heb ik dus vanaf het moment dat hij geboren is en is in juli 2022 samen met Bruno verhuisd hierheen.

Jelle is een echt lekker onbezonnen en blij paardje, vreselijk lief. Hij gaat soms mee wandelen en we doen grondwerk met hem maar ook gewoon lekker gek samen, hierdoor is hij al veel gewend en niet snel onder de indruk. Met echt rijden wil ik wachten tot hij 6 jaar is en als hij 4,5 is en er mentaal aan toe wil ik hem al wel gaan inspannen. Jelle werkt heel graag met mensen samen, alleen zijn concentratievermogen is nog niet groot vanwege zijn leeftijd. Het is echt nog een puppypaard.

Jelle vind alles leuk, houd van knuffelen en spelen en voor zijn leeftijd kan hij zich al heel goed aanpassen aan de mensen om hem heen. Jelle wordt heel graag aan zijn billen gekrabd en zal die dus ook altijd aanbieden aan iedereen :)

Jelle speelt heel graag met Bruno en omdat hij zo groot is voel je de grond dan trillen!

 

Froukje aka Black Beauty is er in september 2023 bij gekomen in pension. Deze merrie is half Fries en half Tinker en blind aan haar rechter oog. 
Daar heeft ze zelf overigens weinig last van hoor en ze heeft zichzelf heel goed aangeleerd hoe ze ermee om moet gaan. Beauty is niet bepaald een dametje, ze kan erg lomp zijn. Maar ook erg lief en houd van aandacht.